GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

125 godina DVD-a Molve

IMG 34564. rujna 2016. godine održana je svečanost proslave 125 godina od osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Molve.

U ovom dugom razdoblju vatrogasnog društva bilo je dosta intervencija zbog požara, a i poplava zbog blizine rijeke Drave, gdje je društvo požrtvovno radilo na spašavanju života i imovine.

Svečanost obilježavanja započela je Svetom misom, te svečanim postrojavanjem ispred Vatrogasnog doma. Nakon pozdravnog govora predsjednika društva Tihomira Žufike, podnesen je izvještaj o radu DVD-a Molve u zadnjih 125 godina nakon čega su dodijeljene medalje i priznanja dugogodišnjim članovima društva.

Načelnik Općine Molve, Zdravko Ivančan, u svom obraćanju je istaknuo kako je Općina prepoznala i podržava rad Društva kao jednog od temeljnih društava koje djeluju na području Općine.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali i predsjednik Vatrogasne zajednice županije Koprivničko-Križevačke ujedno i izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice gosp. Ivan Matosović i zamjenik župana, Darko Sobota.