Trap natjecanje u Molvama

01Lovačka udruga „Fazan“ Molve u nedjelju 9. srpnja na streljani Beljevina, održala je već tradicionalno natjecanje u lovačkoj sportskoj disciplini trap. Sudjelovale su gotovo sve ekipe iz naše županije te nekoliko iz susjednih županija

Natjecanje je službeno otvorio predsjednik Lovačke udruge i predsjednik Lovačkog saveza županije gospodin Nevenko Jakopović. Natjecanje je započelo nastupom ekipe domaćina za kojom su redom pristizale ekipe drugih društava te u pravoj sportskoj atmosferi i druženju, usprkos visokim temperaturama, stigli do završetka natjecanja u večernjim satima. Osim trapa, natjecatelji su mogli birati i druge discipline, kao što je „zec u trku“, zračna puška te dosta zanimljiva svim dobrim strijelcima disciplina „desetke pojedinačno“. Kruna svega je zadnje natjecanje za koje se prijavljuje i najveći broj pojedinaca, takozvani „fair play“.

Opširnije...

LD "Fazan" Molve poziva mještane na tradicionalno gađanje glinenih golubova

Lovačko društvo „Fazan“ Molve poziva sve ljubitelje lova i lovačkih specijaliteta i mještane Općine Molve, da dođu dana 10. srpnja na Beljevine na tradicionalno gađanje glinenih golubova gdje se možete okušati u gađanju iz zračne puške, te na lovačke specijalitete.

Program počinje u 9 sati. Sve molvarce pozivamo na besplatni lovački gulaš uz živu glazbu.

Lovno-likovna kolonija i gađanje na glinene golubove

02Lovačko društvo „Fazan“ Molve ovih je dana, točnije u nedjelju 5. srpnja 2015. bilo domaćinom uz Molvarski likovni krug dvaju značajnih zbivanja.

Prvi događaj vezan je uz likovnu koloniju koju je potaknuo Hrvatski lovački savez i udruga naših umjetnika u svrhu stvaranja likovnih djela vezanih uz lovnu tematiku. Djela koja su nastala na koloniji bit će izložena u prostorijama HLS-a u Zagrebu i koristit će se za promidžbu naše kulture i umjetnosti pred stranim delegacijama koje pristignu u Zagreb.

Sudjelovalo je 29 slikara, kipara i fotografa iz cijele naše županije koji su svoja djela stvarali u inspirativnom okruženju ribičkog doma u Sekulinama.

Opširnije...

Poziv na gađanje glinenih golubova

Lovačko društvo "Fazan" Molve poziva Vas na gađanje glinenih golubova koje će se održati na streljani "Beljevina" 5. srpnja 2015. godine (nedjelja).

Za Vas smo pripremili lovačke specijalitete i ugodnu muziku, a za mještane Općine Molve u ponudi je i besplatan srneći gulaš.

Svaki punoljetni posjetitelj može se natjecati u gađanju iz zračne puške i osvojiti vrijedne nagrade.

Šezdeseta obljetnica LD „Fazan" Molve

LD Fazan MolveLovačko društvo „Fazan" Molve ove godine slavi šezdesetu godišnjicu djelovanja. Ovaj vrijedan jubilej lovci su proslavili u nedjelju 14. rujna u društvenom domu u Molvama.

Svečanost je započela prisjećanjem na pokojne članove društva na čije počivalište je izaslanstvo društva položilo vijence i odalo zahvalu za njihov doprinos ovome društvu. Nakon polaganja vijenaca okupljeni gosti i lovci nakon kratkog domjenka krenuli su iz društvenog doma u povorci prema crkvi na misu zahvalnicu i posvećenje nove zastave.

Opširnije...

Poziv LD "Fazan" Molve

Lovačko društvo "Fazan" Molve poziva Vas u nedjelju dana 6.7. u 11.00 sati na streljanu BELJEVINE povodom već tradicionalnog međudruštvenog gađanja na glinene golubove, a u sklopu Dana općine Molve.

Za Vas smo pripremili lovačke specijalitete, a sve mještanke i mještane Općine Molve pozivamo na besplatan lovački gulaš uz živu glazbu!

Svi ste pozvani i dobro došli!

O LD Fazan Molve

Bogatstvo i ljepota prirode okolice Molvi pogodna je za uzgoj sitne i krupne divljači te razvoj lovnog turizma. Prekrasne hrastove šume, vrbaci uz Dravu, te plodne njive ispresjecane potocima i šumarcima dio su lovišta udruge Fazan Molve. Takvi preduvjeti dali su poticaj grupi ljubitelja životinja i prirode da osnuju lovačku udrugu, te se organizirano brinu prvenstveno za uzgoj divljaci. Udruga djeluje u sastavu zajedničkog lovišta Koprivničko-križevačke županije odnosno podzakupnika lovišta Đurdevac 1/3 i zauzima prostor između Drave na sjeveru i južnog dijela naselja Molve, od oko 3000 ha.

Mirni rukavci Drave idealni su dijelovi za gniježdenje različitih ptica močvarica od kojih je najzanimljivija divlja patka. Ujedno je to prostor prezimljavanja i preleta divljih gusaka i liski. Plodna polja staništa su zečeva, fazana i prepelica, dok šumski dijelovi Gornje Šume čuvaju pravo blago visoke divljači. Blizina poznate Repaške šume, rijetko očuvanog šumskog prostora u Hrvatskoj koje je vrlo bogato srnećom divljaci često i prekrasnih kapitalnih primjeraka (jedan takav primjerak srndaća krasi i Lovački muzej u Zagrebu). Jelenska divljač često se susreće u lovištu, te u vrijeme rike predstavlja pravu pjesmu za ljubitelje prirode i životinjskog svijeta. Nisu rijetkost niti divlje svinje koje nalaze svoje stanište u gustišima na zapadnom dijelu Gornje Šume. Ipak, ima li što ljepše za svakog pravog ljubiteija životinja nego kada u magličasto jutro pred zoru promatra srnu kako izvodi svoje mlado na ispašu.

Sve je to dio bogatstva prirode ovog dijela Podravine, te ujedno i dobar razlog da ljubitelji prirode, lova i lovnog turizma posjete ovaj kraj.

Na području Općine Molve ustanovljena su lovišta na površinama zemljišta u vlasništvu države i to:
1. VI/6 PESKI površine 4.760 ha - vlastito otvoreno lovište
2. VI/9 REPAŠ površine 4.030 ha - vlastito otvoreno lovište
3. ĐURĐEVAC 1 površine 21.279 ha - zajedničko otvoreno lovište

Predsjednik Lovačkog društva "Fazan" Molve:
Jakopović Nevenko
Marijanska 123, Molve
tel. 048 / 892-141