GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

Šezdeseta obljetnica LD „Fazan" Molve

LD Fazan MolveLovačko društvo „Fazan" Molve ove godine slavi šezdesetu godišnjicu djelovanja. Ovaj vrijedan jubilej lovci su proslavili u nedjelju 14. rujna u društvenom domu u Molvama.

Svečanost je započela prisjećanjem na pokojne članove društva na čije počivalište je izaslanstvo društva položilo vijence i odalo zahvalu za njihov doprinos ovome društvu. Nakon polaganja vijenaca okupljeni gosti i lovci nakon kratkog domjenka krenuli su iz društvenog doma u povorci prema crkvi na misu zahvalnicu i posvećenje nove zastave.

Svečanijem tonu doprinijela su i nova svečana odijela koja su lovci nabavili za tu prigodu. Poslije mise i posvećenja krenulo se natrag u društveni dom gdje je održana svečana sjednica. Predsjednik društva gosp. Nevenko Jakopović obraćajući se uvaženim gostima i članovima društva, prisjetio se putova stvaranja društva od davne 1954. godine od kada postoje pouzdani podaci, pa sve do današnjih dana i poteškoća koji su pratili društvo u svom razvoju. Nakon toga je načelnik Općine Molve gosp. Zdravko Ivančan uručio lovačka odlikovanja zaslužnim članovima društva. Odlikovanjem trećeg reda počašćeni su lovci Senjan Mijo, Vincek Davor i Vincek Dalibor, dok su odličjima drugog reda odlikovani lovci Ivan Šanjić i Ivan Franjo.

Završetkom sjednice uslijedio je svečani ručak kojem su prisustvovale uz uvažene goste iz županije i općine, te predstavnike ostalih društava koja djeluju na području općine i naše supruge. One isto tako imaju veliku ulogu u stvaranju ovog društva, jer su bile moralna podrška, a ponekad i uskakale sa kuhačom kad je trebalo pripomoći u realizaciji raznih događanja. Ovim putem se zahvaljujemo i svim sponzorima, a posebice Općini Molve koji nas prate u našim aktivnostima i pripomažu na razne načine djelovanje ovog društva.

Dobra kob!

Tajnik društva: Ivan Franjo