GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

Lovno-likovna kolonija i gađanje na glinene golubove

02Lovačko društvo „Fazan“ Molve ovih je dana, točnije u nedjelju 5. srpnja 2015. bilo domaćinom uz Molvarski likovni krug dvaju značajnih zbivanja.

Prvi događaj vezan je uz likovnu koloniju koju je potaknuo Hrvatski lovački savez i udruga naših umjetnika u svrhu stvaranja likovnih djela vezanih uz lovnu tematiku. Djela koja su nastala na koloniji bit će izložena u prostorijama HLS-a u Zagrebu i koristit će se za promidžbu naše kulture i umjetnosti pred stranim delegacijama koje pristignu u Zagreb.

Sudjelovalo je 29 slikara, kipara i fotografa iz cijele naše županije koji su svoja djela stvarali u inspirativnom okruženju ribičkog doma u Sekulinama.

Svečaniji dio kolonije bio je njezino otvaranje kojem su prisustvovali uvaženi gosti, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza gospodin Đuro Dečak koji je u službenom dijelu i otvorio koloniju, dožupan koprivničko-križevački gospodin Darko Sobota te domaćini predsjednik Molvarskog likovnog kruga gospodin Vlado Ivančan i predsjednik lovačkog društva „Fazan“ Molve gospodin Nevenko Jakopović.

Drugo zbivanje odvijalo se na streljani „Beljevina“ gdje je lovačko društvo održavalo svoje godišnje takmičenje u gađanju glinenih golubova. Nakon završetka likovne kolonije gađanje je posjetio i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza gospodin Đuro Dečak te se zadržao u kraćem razgovoru i druženju sa domaćinima. Gospodin Dečak je pohvalio organizaciju kolonije, ali i sudjelovanje supruga lovaca u pripremi i pomoći kod ostvarivanja tih događaja.
Prije polaska predana mu je od strane lovačkog društva slika našeg poznatog slikara i lovca.
Ovim putem bi se htjeli zahvaliti svim sponzorima koji su podržali naša događanja te Općini Molve koja nas podržava u svim nastojanjima da promoviramo društvo, a u okviru njega i našu općinu.

Ivan Franjo