Mala folklorna sekcija osvojila 1. mjesto na 14. Županijskoj smotri dječjeg folklora

20170506 165438Mala folklorna sekcija i tamburašaka sekcija KUD-a Molve su sudjelovali na 14. Županijskoj smotri dječjeg folklora koja se ove godine održavala 6. svibnja u Svetom Ivanu Žabnu.

Voditelj Ivica Tuba je pripremio najmlađe sa koreografijom - spletom molvarskih pjesama i plesova koje su oni neopterećeno, sa zadovoljstvom otpjevali i otplesali. Članovi žirija su odlučili kako će na Državnu smotru u Kutinu otputovati upravo naši najmlađi, dvanaest veličanstvenih će predstavljati našu županiju u Kutini. Častitamo im na tome, želimo im puno smijeha, radosti i veselja u prenošenju tradicijske glazbe u Lijepoj našoj. Zahvaljujem se pomoćnim voditeljima Mateju Ištvanu i Petru Kovačiću na vođenju te svima tamburašima na odličnom sviranju.

Opširnije...

Molvarci bili sudionici jubilarne 50. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu

zagreb257U Zagrebu je u razmaku od 20 do 24. srpnja održana jubilarna 50. Međunarodna smotra folklora čiji su sudionici bili molvarski folkloraši i tamburaši u dvodnevnom aranžmanu.

Organizatori MSF su pozvali naše aktivne plesače i svirače da se predstave svojim koreografijama zagrebačkoj publici. Također su pozvali članove koji su nekada nastupili na 1. Međunarodnoj smotri folklora koja se održala daleke 1966. godine, a još su uvijek aktivni.

Pozivu su se odazvale Marija Jelačić, nekadašnja folklorašica, sudionica 1. MSF, sadašnja članica ženskog pjevačkog sastava i blagajnica KUD-a Molve te Katica Paša, veteranka molvarskog folklora i sudionica 1. MSF koje su u narodnim nošnjama zajedno sa tamburašima snimile kratku emisiju za HRT koju ćemo imati prilike vidjeti.

Opširnije...

Dječja folklorna skupina gostovala u Vidovcu i sudjelovala na 13. Županijskoj smotri dječjeg folklora

maliDječja folklorna skupina KUD-a Molve je u subotu 7. svibnja sudjelovala na Međunarodnim susretima dječjih folklornih skupina povodom Majčinog dana u Vidovcu. Manifestacija je nosila naziv „Majci na dar“. Voditelj male folklorne skupine i voditelj tamburaške sekcije iz Molvi su za tu prigodu pripremili Splet pjesama i plesova iz Podravine. Djeca su prikazala našu podravsku tradiciju na najbolji način i ponijela lijepe uspomene.

Opširnije...

KUD Molve na koncertu "Od Županije samo najbolje"

IMG 133917. je travnja u Domu kulture u Đurđevcu održan koncert "Od Županije samo najbolje" na kojem je sudjelovao i KUD Molve sa scenskim prikazom „Na vodo“ - Drugi dan svadbe u Molvama kada je mlada obučena kao mlada snaha i sa svojim klencerima i kumom ide na bunar, na vodu.

Za scenu priredio voditelj folklorne skupine: Ivica Tuba

Autor glazbene obrade: Emil Kolarić

Kratki video s koncerta možete pogledati na slijedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=WiQ_UhSHAwE

 

KUD Molve sudjelovao na XVIII Županijskoj smotri izvornog folklora

IMG 096416. travnja 2016. godine, u Hrvatskom domu u Križevcima, održala se XVIII Županijska smotra izvornog folklora.

KUD Molve predstavio se koreografijom „Matkina nedelja“ - prikaz matkanja u Molvama kroz različite pjesme i plesove prikladne za taj običaj. Na početku muški plesači plešu ples Stezanec, zatim se djevojke matkaju sa pisanicama, slijedi Vuzmeno kolo, Ples s ropčecom, Postajale cure oko kola, Na kraj sela i na samom kraju Polka.
- lokalitet s kojeg potječe prikazana građa: Molve
- za scenu priredio voditelj folklorne skupine: Ivica Tuba
- voditelj glazbenog sastava: Emil Kolarić
- voditeljica pjevanja: Sanja Kovačić
- garderobijerka: Martina Lončar

KUD oduševio mještane Repaša

Cjelovečernjim koncertom svih sekcija KUD-a Molve koji se održao u Repašu, ove subote, 5. ožujka, uoči Međunarodnog Dana žena, bili su oduševljeni mještani Repaša i okolice.

Naime, nastupile su sve sekcije: mala folklorna sekcija sa spletom podravskih plesova; velika folklorna sekcija sa tri koreografije: Zagorjem, Žetvenim kolom i koreografijom „Na vodo“; ženski pjevački sastav sa nekoliko podravskih pjesama i tamburaški sastav koji je priredio podosta podravskih pjesama koje su instrumentalno i vokalno izveli. Uvijek smo kod njih dobro došli i lijepo ugošćeni i rado ćemo se odazvati pozivu i dogodine.

KUD održao 51. redovnu Godišnju skupštinu

02KUD Molve je u subotu, 27.veljače održao 51. po redu redovnu izvještajnu Godišnju skupštinu koju je otvorila predsjednica društva uz pozdravni govor te pročitala dnevni red. Slijedili su izvještaji tajnice, blagajnice i Nadzornog odbora društva. Podijeljene su zahvalnice aktivnim članovima za pet, deset, petnaest i dvadeset godina djelovanja i promicanja kulturne baštine.

Skupštini se odazvalo preko stotinjak članova, gostiju, predstavnika udruga i gostiju. Nazočnima se obratio donačelnik Općine Molve, gospodin Mirko Paša, zadovoljan postignutim rezultatima, podržao je rad KUD-a i zaželio nam mnogo uspješnih nastupa na budućim smotrama i gostovanjima. Skup su podržali i predstavnici udruga koji su zajedno sa svim gostima nastavili druženje na domjenku.

Predsjednica KUD-a: Sanja Kovačić

Stranica 1 od 3