Mala folklorna sekcija KUD-a Molve predstavljala Koprivničko-križevačku županiju na Državnoj smotri dječjeg folklora u Kutini

22563455 1536418573063392 520706409 o15. festival dječjeg folklora Hrvatske se održao ove subote, 14. listopada u Kutini na kojem je Koprivničko-križevačku županiju predstavljao mali folklor i tamburaški sastav KUD-a Molve.

Ponosni smo na naše raspjevane i rasplesane mališane koji su nas dostojno predstavili koreografijom voditelja folklornih sekcija Ivice Tuba te glazbenog dijela kojega je uvježbao Petar Kovačić. 

Opširnije...

Mala folklorna sekcija osvojila 1. mjesto na 14. Županijskoj smotri dječjeg folklora

20170506 165438Mala folklorna sekcija i tamburašaka sekcija KUD-a Molve su sudjelovali na 14. Županijskoj smotri dječjeg folklora koja se ove godine održavala 6. svibnja u Svetom Ivanu Žabnu.

Voditelj Ivica Tuba je pripremio najmlađe sa koreografijom - spletom molvarskih pjesama i plesova koje su oni neopterećeno, sa zadovoljstvom otpjevali i otplesali. Članovi žirija su odlučili kako će na Državnu smotru u Kutinu otputovati upravo naši najmlađi, dvanaest veličanstvenih će predstavljati našu županiju u Kutini. Častitamo im na tome, želimo im puno smijeha, radosti i veselja u prenošenju tradicijske glazbe u Lijepoj našoj. Zahvaljujem se pomoćnim voditeljima Mateju Ištvanu i Petru Kovačiću na vođenju te svima tamburašima na odličnom sviranju.

Opširnije...

Molvarci bili sudionici jubilarne 50. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu

zagreb257U Zagrebu je u razmaku od 20 do 24. srpnja održana jubilarna 50. Međunarodna smotra folklora čiji su sudionici bili molvarski folkloraši i tamburaši u dvodnevnom aranžmanu.

Organizatori MSF su pozvali naše aktivne plesače i svirače da se predstave svojim koreografijama zagrebačkoj publici. Također su pozvali članove koji su nekada nastupili na 1. Međunarodnoj smotri folklora koja se održala daleke 1966. godine, a još su uvijek aktivni.

Pozivu su se odazvale Marija Jelačić, nekadašnja folklorašica, sudionica 1. MSF, sadašnja članica ženskog pjevačkog sastava i blagajnica KUD-a Molve te Katica Paša, veteranka molvarskog folklora i sudionica 1. MSF koje su u narodnim nošnjama zajedno sa tamburašima snimile kratku emisiju za HRT koju ćemo imati prilike vidjeti.

Opširnije...

Dječja folklorna skupina gostovala u Vidovcu i sudjelovala na 13. Županijskoj smotri dječjeg folklora

maliDječja folklorna skupina KUD-a Molve je u subotu 7. svibnja sudjelovala na Međunarodnim susretima dječjih folklornih skupina povodom Majčinog dana u Vidovcu. Manifestacija je nosila naziv „Majci na dar“. Voditelj male folklorne skupine i voditelj tamburaške sekcije iz Molvi su za tu prigodu pripremili Splet pjesama i plesova iz Podravine. Djeca su prikazala našu podravsku tradiciju na najbolji način i ponijela lijepe uspomene.

Opširnije...

KUD Molve na koncertu "Od Županije samo najbolje"

IMG 133917. je travnja u Domu kulture u Đurđevcu održan koncert "Od Županije samo najbolje" na kojem je sudjelovao i KUD Molve sa scenskim prikazom „Na vodo“ - Drugi dan svadbe u Molvama kada je mlada obučena kao mlada snaha i sa svojim klencerima i kumom ide na bunar, na vodu.

Za scenu priredio voditelj folklorne skupine: Ivica Tuba

Autor glazbene obrade: Emil Kolarić

Kratki video s koncerta možete pogledati na slijedećem linku https://www.youtube.com/watch?v=WiQ_UhSHAwE

 

KUD Molve sudjelovao na XVIII Županijskoj smotri izvornog folklora

IMG 096416. travnja 2016. godine, u Hrvatskom domu u Križevcima, održala se XVIII Županijska smotra izvornog folklora.

KUD Molve predstavio se koreografijom „Matkina nedelja“ - prikaz matkanja u Molvama kroz različite pjesme i plesove prikladne za taj običaj. Na početku muški plesači plešu ples Stezanec, zatim se djevojke matkaju sa pisanicama, slijedi Vuzmeno kolo, Ples s ropčecom, Postajale cure oko kola, Na kraj sela i na samom kraju Polka.
- lokalitet s kojeg potječe prikazana građa: Molve
- za scenu priredio voditelj folklorne skupine: Ivica Tuba
- voditelj glazbenog sastava: Emil Kolarić
- voditeljica pjevanja: Sanja Kovačić
- garderobijerka: Martina Lončar

KUD oduševio mještane Repaša

Cjelovečernjim koncertom svih sekcija KUD-a Molve koji se održao u Repašu, ove subote, 5. ožujka, uoči Međunarodnog Dana žena, bili su oduševljeni mještani Repaša i okolice.

Naime, nastupile su sve sekcije: mala folklorna sekcija sa spletom podravskih plesova; velika folklorna sekcija sa tri koreografije: Zagorjem, Žetvenim kolom i koreografijom „Na vodo“; ženski pjevački sastav sa nekoliko podravskih pjesama i tamburaški sastav koji je priredio podosta podravskih pjesama koje su instrumentalno i vokalno izveli. Uvijek smo kod njih dobro došli i lijepo ugošćeni i rado ćemo se odazvati pozivu i dogodine.

Stranica 1 od 4