GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

Molvarci bili sudionici jubilarne 50. Međunarodne smotre folklora u Zagrebu

zagreb257U Zagrebu je u razmaku od 20 do 24. srpnja održana jubilarna 50. Međunarodna smotra folklora čiji su sudionici bili molvarski folkloraši i tamburaši u dvodnevnom aranžmanu.

Organizatori MSF su pozvali naše aktivne plesače i svirače da se predstave svojim koreografijama zagrebačkoj publici. Također su pozvali članove koji su nekada nastupili na 1. Međunarodnoj smotri folklora koja se održala daleke 1966. godine, a još su uvijek aktivni.

Pozivu su se odazvale Marija Jelačić, nekadašnja folklorašica, sudionica 1. MSF, sadašnja članica ženskog pjevačkog sastava i blagajnica KUD-a Molve te Katica Paša, veteranka molvarskog folklora i sudionica 1. MSF koje su u narodnim nošnjama zajedno sa tamburašima snimile kratku emisiju za HRT koju ćemo imati prilike vidjeti.

Naši folkloraši i tamburaši sa svojim voditeljima su nastupili u subotu u KD „Vatroslav Lisinski“ gdje su uz mnogobrojne izvođače iz naše domovine i cijeloga svijeta, izveli kratak splet podravskih pjesama i plesova. Za urednost nošnji iz 50. godina prošlog stoljeća se pobrinula garderobijerka Martina Lončar, koja je ujedno i desna ruka folklorašima na gostovanjima. U nedjelju su Molvarci prisustvovali euharistijskom slavlju u zagrebačkoj katedrali, nakon čega je uslijedio prijem kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Nakon ručka i odmora, KUD-ovci su uz ostala društva održali koncert na Trgu bana Jelačića i Gornjem gradu te koreografijom „Na vodo“ oduševili mnogobrojne Zagrepčane i turiste. Zahvaljuemo organizatorima 50. MSF na gostoljubivosti, dobroj organizaciji, prekrasnom smještaju te svemu onome što doprinosi stjecanju novih iskustava, kontakata i nezaboravnog druženja. Molvarci su sa sobom ponijeli lijepe uspomene, stekli neka nova prijateljstva, promicali svoje kulturno nasljeđe te naučili poštivati različite kulture. Hvala svima na tome.

Fotografije s nastupa pogledajte na slijedećem linku http://www.kajje.in/kultura/foto-neocekivana-zavrsnica-50-msf-a