KUP „Velika Meša“

IMGP5512Dana 6.8.2017. godine, u organizaciji ŠRK „Šaran“ Molve, održan je tradicionalni dvadeset prvi po redu Kup “Velika Meša“.

Natjecanje je održano na kanalu u Repašu, u kategoriji seniora, tehnikom lov ribe udicom na plovak.

Natjecalo se ukupno 11 ekipa, koje su po vrlo teškim vremenskim uvjetima ostvarile sljedeće rezultate:

Opširnije...

19. KUP "Velika meša"

DSCN02822.8.2015. ŠRK "Šaran" Molve održao je tradiconalni, 19. po redu, KUP "Velika meša". Na natjecanje se odazvalo 12 ribolovnih klubova sa područja Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje se održavalo u disciplini "lov ribe udicom na plovak" u kategoriji seniora. Nakon održavanja samog natjecanja, sumirani su sljedeći rezultati:

EKIPNO:

ŠRK " Drava" Novo Virje -1. mjesto
ŠRK " Štuka" Ferdinandovac - 2. mjesto
ŠRK " Šaran" Molve - 3. mjesto

Opširnije...

18. KUP "Velika meša"

18. KUP Velika meša3.8.2014. Šrk "Šaran" Molve održao je tradiconalni, 18. po redu, Kup "Velika meša". Na natjecanje se odazvalo 12 ribolovnih klubova sa područja Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje se održavalo u disciplini "lov ribe udicom na plovak" u kategoriji seniora. Nakon održavanja samog natjecanja, sumirani su sljedeći rezultati:
EKIPNO:
Šrk " Šaran" Molve - 1.mjesto
Šrk " Drava" Novo Virje - 2. mjesto
Šrk " Peski" Đurđevac - 3. mjesto

Opširnije...

O ŠRK Šaran Molve

Športsko ribolovni klub "Šaran" Molve djeluje na području Općine Molve od 1967. godine, a danas ima oko 200 članova. Uz otvorene vode rijeke Drave, okolica Molvi je bogata jezerima što su nastala iskopom šljunka. To su jezera Čingi-Lingi i Sekuline. Redovitim poribljavanjem i čuvanjem, vode su bogate ribljim fondom i to: šaranom, amurom, somom, štukom, smuđem, klenom, podustom, žutookom, crvenperkom, pastrvskim grgečom, bolenom i dr. Raznoliki riblji fond i ljepota krajolika meta su mnogobrojnim ribičima i ljubiteijima prirode.

ŠRK "Šaran" Molve organizira i ribolovna natjecanja. Jedno od značajnijih je Kup Velika meša što se tradicionalno održava u sklopu proslave Dana Općine Molve 15. kolovoza i Ščukijada na kojoj svoje umijeće i sreću iskušavaju blinkeraši. ŠRK "Šaran" Molve u svom vlasništvu ima i Ribički dom na jezeru u Sekulini koji se može koristiti i u izletničkom turizmu. Sa svojih sedamdesetak mjesta, u zatvorenom i stotinjak na otvorenom, Ribički dom nudi organizaciju lovačkih odmora, a mogu se pripremiti riblji specijaliteti skupinama izletnika i turista na proputovanjima ili dužim boravcima u prirodi.

Predsjednik ŠRK "Šaran" Molve:
Kovaček Mijo
Marijanska 57, Molve
tel. 048 / 892-180