Kontaktirajte nas OVDJE.

 • molve22.jpg
 • molve23.jpg
 • molve24.jpg
 • molve25.jpg
 • molve26.jpg
 • molve27.jpg
 • molve28.jpg
 • molve29.jpg
 • molve30.jpg
 • molve31.jpg
 • molve32.jpg
 • molve33.jpg

VUZEM SAMO KAJ NEJE NA MOLVAJ!

otvorenje 11. Uskrsne izlozbe u Molvama"Bog kad je stvarao svijet sigurno je imao vikendicu u Molvama i tu stvorio Molvanu – vilu duha kršćanstva (molvarsku crkvu). Molve svake godine poklanjaju sebi i čovječanstvu duh Uskrsa svojim pisanicama koje su hrvatski ambasadori u svijetu..." Tim riječima g. Milorada Kovačevića, započelo je otvorenje 11. uskrsne izložbe "Vuzem je došel" u Molvama koju je otvorio g. Damir Felak, predsjednik županijske skupštine. Uz pozdravni govor načelnika g. Stjepana Fosića posjetiteljima se obratio i g Milinković, saborski zastupnik i načelnik susjedne Općine Gola. Otvorenje uskrsne izložbe bilo je 16. travnja 2011. u tri dijela. U prvom dijelu uvodnom pjesmom ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve otvorena je za javnost izložba slika u multimedijalnoj dvorani novog Vatrogasnog doma koja je dobila po prvi put novu funkciju da bude i izložbeni prostor za slike molvarskih umjetnika.

U drugom dijelu programa u donjoj sali doma prigodnim programom otvorena je i izložba pisanica koje su izradili učenici Osnovne škole Molve, djeca Dječjeg vrtića "Pčelica" iz Molva, izložba ručnih radova i pisanica Udruga žena iz Molva, Molva Greda i Repaša. Ukrašeni stolovi raznolikim pisanicama i ručnim radovima dokaz su radosti, marljivosti i želje da se trenuci zabilježe za budućnost. Ručni radovi skromno i sramežljivo iskazuju trud, vrijeme i muku , a podsjećaju na nešto što mnogima nije poznato. Nažalost oni su dah prošlosti. Sve to može se razgledati i na sam Uskrs i uskrsni ponedjeljak kada će izložba biti otvorena. otvorenje 11. Uskrsne izložbe u Molvama

otvorenje 11. Uskrsne izlozbe u Molvama2S nekoliko pjesama ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve uz pratnju tamburaškog sastava i gajdi otpočeo je svečani program kojem je nazočilo mnogo gostiju i posjetitelja iz Molva, ali i okolice. Tamburaški orkestar Osnovne škole Molve predstavio se s tri prigodne skladbe, a nakon njih nastupala je sekcija malog folklora Kud-a Molve koju čini četrdesetak osnovnoškolaca. Oni su se s toliko žara , truda, volje i rada, neki po prvi put u plesnim koracima, a mnogi od njih dolazeći iz okolnih naselja na rolama i biciklima po tri puta na tjedan, pripremali za svoj prvi nastup. Predstavili su se Vuzmenim kolom i tako probudili duh Uskrsa i dokazali da će se nastaviti njegovati kulturna tradicija i baština u Molvama. Nakon programa posjetiteljima se obratio g. Vladimir Ivančan govoreći o projektu molvarskih slikara koji su ove zime napravili mega slike koje krase zidove u dvorani Vatrogasnog doma.

Te večeri otvoren je i Turistički ured Općine Molve u kojem će turisti i hodočasnici moći kupiti molvarske suvenire. Naš župnik fra Tomislav Glavnik blagoslovio je uratke slikara i turistički ured . Obratio se riječima pohvale i naglasio značaj ovakovih događanja za Molve, ali i za Molvarke i Molvarce. U završnom dijelu svečanosti na domjenku za sve posjetitelje razmjenjivali su se dojmovi i ideje za nove projekte. Tako smo na samu Cvjetnicu na najbolji mogući način otvorili svoja srca i domove te nagovijestili vrijeme dolaska najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa jer "Vuzem samo kaj neje na Molvaj".

Mirela Paša, predsjednica KUD-a Molve.

predstavljanje vina u vinskom podrumuDana 24. 02. 2012. u galeriji Hrvatskog kluba i udruge "August Šenoa" u Pečuhu, kao neposredni rezultat projekta TZ KKŽ "Pisanica od srca", otvorena izložba slika "Četiri slikara naive iz Hrvatske"" Mađarskoj publici se predstavljaju slikari: Martin i Stjepan Đukin, Vladimir Ivančan i Dragutin Kovačić, članovi Molvarskog likovnog kruga.

Izložbu je u nazočnosti zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije g. Darka Sobote, načelnika Općine Molve g. Stjepana Fosića, voditelja Ureda Hrvatske državne samouprave g. Joze Solga, direktora TU TZ KKŽ g. Zdravka Mihevca i brojnih posjetitelja, otvorila generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu gospođa Ljiljana Pancirov. Izložba, koju su zajednički organizirali TZ KKŽ, Hrvatski klub i udruga "August Šenoa" te Općina Molve, može se razgledati do 14. ožujka, a nakon toga će biti predstavljena i publici u obližnjoj Baji.

otvorenje izložbe u Pečuhu Na prigodnom domjenku nakon otvorenja izložbe, u ugodnom ambijentu klubskog vinskog podruma, posjetiteljima su predstavljeni vinari: Alen Ban, Marijan Grudić, Ivan Koren, Marijan Matočec i Đuro Šipek. Osim što su degustirali vrhunska vina, posjetitelji su se častili i velikim izborom domaćih kolača, koje su pripremile i u Pečuh donijele vrijedne molvarske žene.

Dobivanjem Suglasnosti Ministarstva turizma Republike Hrvatske na Statut TZ Općine Molve, te prema novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN br.152/08), konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice Općine Molve održana je 5. prosinca 2010. godine u prostorijama novog Društvenog doma u Molvama, Trg kralja Tomislava bb.

Za predsjednika TZ Općine Molve jednoglasno je izabran Stjepan Fosić, koji dužnost obnaša sukladno članku 36. stavak 2. Statuta TZ Općine Molve. Na istoj sjednici jednoglasno je donesen Statut TZ Općine Molve, kao i Poslovnik o radu Skupštine TZ Općine Molve. Na istoj sjednici jednoglasno je donesena i Odluka o prestanku djelovanja bivše TZ Općine Molve.

Adresa:
Turistička zajednica Općine Molve
Trg kralja Tomislava 32,
48327 Molve

OIB: 07763589399

žiro-račun kod Erste Bank:
2402006-1100285689

tel/fax: 048/210-368

© 2018 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg