Kontaktirajte nas OVDJE.

 • molve22.jpg
 • molve23.jpg
 • molve24.jpg
 • molve25.jpg
 • molve26.jpg
 • molve27.jpg
 • molve28.jpg
 • molve29.jpg
 • molve30.jpg
 • molve31.jpg
 • molve32.jpg
 • molve33.jpg

Otvorenje 11. Uskrsne izložbe u novom Društvenom domu u Molvama

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VUZEM SAMO KAJ NEJE NA MOLVAJ!

otvorenje 11. Uskrsne izlozbe u Molvama"Bog kad je stvarao svijet sigurno je imao vikendicu u Molvama i tu stvorio Molvanu – vilu duha kršćanstva (molvarsku crkvu). Molve svake godine poklanjaju sebi i čovječanstvu duh Uskrsa svojim pisanicama koje su hrvatski ambasadori u svijetu..." Tim riječima g. Milorada Kovačevića, započelo je otvorenje 11. uskrsne izložbe "Vuzem je došel" u Molvama koju je otvorio g. Damir Felak, predsjednik županijske skupštine. Uz pozdravni govor načelnika g. Stjepana Fosića posjetiteljima se obratio i g Milinković, saborski zastupnik i načelnik susjedne Općine Gola. Otvorenje uskrsne izložbe bilo je 16. travnja 2011. u tri dijela. U prvom dijelu uvodnom pjesmom ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve otvorena je za javnost izložba slika u multimedijalnoj dvorani novog Vatrogasnog doma koja je dobila po prvi put novu funkciju da bude i izložbeni prostor za slike molvarskih umjetnika.

U drugom dijelu programa u donjoj sali doma prigodnim programom otvorena je i izložba pisanica koje su izradili učenici Osnovne škole Molve, djeca Dječjeg vrtića "Pčelica" iz Molva, izložba ručnih radova i pisanica Udruga žena iz Molva, Molva Greda i Repaša. Ukrašeni stolovi raznolikim pisanicama i ručnim radovima dokaz su radosti, marljivosti i želje da se trenuci zabilježe za budućnost. Ručni radovi skromno i sramežljivo iskazuju trud, vrijeme i muku , a podsjećaju na nešto što mnogima nije poznato. Nažalost oni su dah prošlosti. Sve to može se razgledati i na sam Uskrs i uskrsni ponedjeljak kada će izložba biti otvorena. otvorenje 11. Uskrsne izložbe u Molvama

otvorenje 11. Uskrsne izlozbe u Molvama2S nekoliko pjesama ženskog pjevačkog sastava KUD-a Molve uz pratnju tamburaškog sastava i gajdi otpočeo je svečani program kojem je nazočilo mnogo gostiju i posjetitelja iz Molva, ali i okolice. Tamburaški orkestar Osnovne škole Molve predstavio se s tri prigodne skladbe, a nakon njih nastupala je sekcija malog folklora Kud-a Molve koju čini četrdesetak osnovnoškolaca. Oni su se s toliko žara , truda, volje i rada, neki po prvi put u plesnim koracima, a mnogi od njih dolazeći iz okolnih naselja na rolama i biciklima po tri puta na tjedan, pripremali za svoj prvi nastup. Predstavili su se Vuzmenim kolom i tako probudili duh Uskrsa i dokazali da će se nastaviti njegovati kulturna tradicija i baština u Molvama. Nakon programa posjetiteljima se obratio g. Vladimir Ivančan govoreći o projektu molvarskih slikara koji su ove zime napravili mega slike koje krase zidove u dvorani Vatrogasnog doma.

Te večeri otvoren je i Turistički ured Općine Molve u kojem će turisti i hodočasnici moći kupiti molvarske suvenire. Naš župnik fra Tomislav Glavnik blagoslovio je uratke slikara i turistički ured . Obratio se riječima pohvale i naglasio značaj ovakovih događanja za Molve, ali i za Molvarke i Molvarce. U završnom dijelu svečanosti na domjenku za sve posjetitelje razmjenjivali su se dojmovi i ideje za nove projekte. Tako smo na samu Cvjetnicu na najbolji mogući način otvorili svoja srca i domove te nagovijestili vrijeme dolaska najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa jer "Vuzem samo kaj neje na Molvaj".

Mirela Paša, predsjednica KUD-a Molve.

© 2018 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg