GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

Obilježena 40. Obljetnica udruge „Napredne domaćice“ Repaš

150803 0737 33„Napredne domaćice“ iz Repaša su 2. kolovoza 2015. godine obilježile 40. obljetnicu postojanja pod pokroviteljskom Općine Molve.
Uz lijep doček gostiju bilo je postrojavanje za odlazak na Svetu misu. Na proslavu se odazvalo veliki broj udruga i društava iz okolnih sela, načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan, zamjenik načelnika Mirko Paša, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te brojni drugi gosti.
Nakon Svete mise koju je predvodio bivši župnik u Molvama fra. Tomislav Glavnik svi zajedno uputili su se u Društveni dom na slavlje.

Nakon lijepog pozdrava gostima, predsjednica Anka Gazdek se kratko obratila gostima kojima se zahvalila na dolasku. Tajnica udruge Marijana Rušak rekla je nekoliko riječi o radu udruge. Treba napomenuti da Anka Gazdek obavlja dužnost predsjednice punih 40 godina od njenog osnutka do danas. Udruga broji 43 članice.
Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve čestitao je udruzi obljetnicu i uz same pohvale zaželio udruzi sve najbolje i nadalje dobru suradnju sa Općinom.
Uz pohvale udruzi, osvrnuo se i načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.
Dodijeljene su zahvalnice Općini Molve za pokroviteljstvo, Silviji Matanović za sponzorstvo te svim udrugama i društvima koje su se odazvale na proslavu, te razmijenili poklone.
Žene iz udruge darovale su predsjednici Anki Gazdek prigodan poklon. Nakon toga žene sa više godina rada u udruzi dobile su priznanja. Nakon što su žene iz pjevačkog zbora otpjevale jednu pjesmu započeo je ručak i zatim druženje uz muziku i ples.