GTranslate

Croatian English French German Hungarian Italian Spanish

Pretraživanje

8. nacionalno hodočašće Hrvatskog srca u Molve

8. nacionalno hodocasceU nedjelju, 6. srpnja, Organizacija žena HSS-a "Hrvatsko srce" organizirala je 8. nacionalno hodočašće u svetište Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama.
Ovogodišnje hodočašće okupilo je oko 1500 hodočasnika iz cijele Hrvatske. Svetu misu je predvodio naš župnik fra. Filip Musa te nas duhovno nadahnuo uz prekrasnu propovijed. Zahvaljujem se i našem crkvenom zboru s voditeljicom sestrom Lidijom koji su još više uveličali ovo hodočašće.
Hoodočašću su prisustvovali naši brojni dužnosnici, predsjednik HSS-a Branko Hrg, župan Darko Koren i zastupnica u Europskom parlamentu Mirjana Petir kao i načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

Lijepim rječima nas je pozdravila naša glavna predsjednica Marija Ledinski Anić i zahvalila se našem načelniku Zdravku Ivančanu sa njegovim suradnicima na pomoći oko organizacije. Nakon svete mise druženje se nastavilo oko crkve uz besplatno osvježenje kavom. Pridružile su se i ostale udruge žena s područja Općine Molve sa svojim ručnim radovima te nam pomogle uljepšati izložbeni prostor, kao i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Đurđevca sa svojim radovima koje izrađuju uz pomoć svojih voditeljica i voditelja. Prvenstveno zahvaljujem svojim članovima i svim ostalim sudionicima koji su pomogli u bilo kojem obliku uz pozdrav: "Vjera u Boga i seljačka sloga".