Prijava zapuštenog poljoprivrednog zemljišta

Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisani su poslovi poljoprivrednog redara koji obuhvaćaju provođenje Odluke o agrotehničkim mjerama u poljoprivredi, mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina i mjerama zaštite od požara na poljoprivrednom zemljištu na području Općine Molve.

Agrotehničke mjere podrazumijevaju: minimalnu razinu obrade i održavanja poljoprivrednog zemljišta, sprječavanje zakorovljenosti i obrastanja višegodišnjim raslinjem, suzbijanje biljnih bolesti i štetnika, korištenje i uništavanje biljnih ostataka, održavanje razine organske tvari u tlu, održavanje strukture tla i zaštita od erozije.
Poljoprivredni redar će na temelju zaprimljenih prijava obilaziti i dokumentirati sve zapuštene parcele, a zatim će pronaći vlasnika, te mu poslati upozorenje, a ukoliko on ne uredi površinu u zadanom roku dobit će i novčanu kaznu.

Svaka osoba koja primijeti zapuštene poljoprivredne parcele na području Općine Molve može to prijaviti:
• popunjavanjem obrasca i slanjem istog na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
• ili osobnim dolaskom u Općinu Molve, Trg kralja Tomislava 32.

Obrazac za prijavu preuzmite OVDJE.

© 2021 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg