Udruga žena Repaš

UDRUGA ŽENA REPAŠ

Predsjednica: Marijana Rušak

Repaš 100
tel : 091/510-4530 

tajnica: Martina Takač

 

O UDRUZI ŽENA REPAŠ
Udruga žena Repaš osnovana je 27. veljače 1975. godine. Društvu su tada pristupile 23 članice. 16. ožujka 1975. godine održana je prva sjednica društva. Na toj sjednici izabrana je predsjednica Anka Gazdek. Kao potpora i pomoć na početku vođenja društva bila je gospođa Dorica Grobenski. 1980. godine društvo se izborilo za jednu prostoriju u društvenom domu u Repašu koju i danas koriste za svoje sjednice i radne aktivnosti.
Novčana sredstva društvo je ostvarivalo priređivanjem zabava i članarinom, a od osnutka Općine Molve Udruga dobiva financijsku potporu tako da nam je olakšan rad.
Društvo se bavi očuvanjem tradicije i kulturne baštine našeg mjesta, tj. našeg kraja.
Prijašnjih godina naše članice pomagale su čistiti i krasiti repašku crkvu za blagdane, sadile su cvijeće i okopavale gredice na javnim površinama u Repašu, a redovito se odazivamo na humanitarna druženja i razne aktivnosti promicanja naše kulturne baštine i Općine Molve.
Tako sudjelujemo na raznim manifestacijama što se tiče predstavljanja Općine Molve, poput tradicionalne Picokijade u Đurđevcu sa izložbom kolača i ručnih radova. U nizu nekoliko godina održavala se izložba pisanica gdje su naše članice pokazale zavidna znanja starinskih motiva i inovativne izrade pisanica i cvijeća od krep papira te raznih drugih materijala.
Kod vjerskih događanja uvijek rado sudjelujemo u narodnim nošnjama koje također čuvamo i od naših mama i baka.
Kuhamo za potrebe Općine Molve i sela kao npr. 2002. godine za otvorenje škole u Repašu, 2004. godine za otvorenje mrtvačnice i vodovoda u mjestu. Rado se družimo sa udrugama u Općini i okolici, a redovito smo sudjelovale na ženskoj Norijadi koja se održavala prijašnjih godina te smo ostvarivale odlične rezultate.
10. srpnja 2005. godine slavimo obljetnicu 30 godina rada te društvo broji 33 članice. Pokrovitelju proslave Općini Molve, načelniku Ivanu Kolar izražavamo želju za barjak koja nam se i ostvaruje; kuma barjaka bila je gospođa Dorica Kolar.
02. kolovoza 2015. godine slavimo obljetnicu 40 godina rada te društvo broji 43 članice. Pokrovitelj je bila Općina Molve i načelnik Zdravko Ivančan na čemu mu jedno veliko hvala.
Kroz tih 45 godina rada predsjednica Anka Gazdek.
Promijenilo se nekoliko tajnika društva: Đukin Marija, Vincek Katica, Bratec Nadica, a posljednjih devet godina tajnica društva je Marijana Rušak.
Blagajnice: Nada Žufika, Ištvan Marta, Takač Marija, Dragica Žufika, posljednjih dvadeset godina blagajnica društva je Martica Nađander.
28. ožujka 2021. održala se 46. godišnja skupština na kojoj je i novoizabrana predsjednica Udruge žena Repaš, Marina Hontić te njezina zamjenica Željka Lodeta. Članovi Nadzornog odbora su Jelica Kolarić kao predsjednica te članice Blaženka Tot i Ljubica Kopričanec. Društvo danas broji 37 članica.

Tajnica Udruge, Marijana Rušak

© 2021 Općina Molve. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg